20-06-07

Opnames comedy Radio 2

Gisteren naar een comedy-avond van Radio 2 geweest. Heel wat mooie en minder mooie acts gezien, genoeg stof om daar een stukje over te schrijven!   

 

Raf Coppens kreeg de eer om de avond te beginnen en -zovele acts later- af te sluiten. Coppens heeft vele fans maar ook vele tegenstanders en ook ik ben niet altijd even wild van deze streekgenoot. Maar wat hij gisteren bracht was wel comedy van een zeer hoog niveau. Leuke woordspelingen, herkenbare situaties en goede imitaties (van collega's zoals Alex Agnew). Alleen jammer van de grappen over dode baby's in het begin, anders had de komiek wel een heel hoog rapportcijfer van mij gekregen!

 

Ook Bert Kruismans kwam aan bod. De Slimste Mens mocht eveneens twee stukjes brengen. Zijn bijdrage voor de pauze was echter van een bedroevend niveau. OK, Bert, 18-jarigen hebben inderdaad nog geen wereld gekend zonder Dany Verstraeten. Feit. Maar stop dan met daar minutenlang op in te gaan. De tweede stand-up van deze slimste mens was wel van een zeer hoog niveau. Zeker ook geholpen door de mevrouw uit het publiek die hij aansprak en die alle antwoorden gaf die hij eigenlijk niet verwachtte.

"Mevrouw, waarom kijkt u naar het weer?"

"Om het nieuws te weten."

"Uhu. En u kijkt waarschijnlijk naar het nieuws om te weten wat ge de volgende dag moet aandoen."

Waarna de mevrouw begint over het feit dat de komiek onlangs "bij hen" is geweest, waarop Kruismans besloot dat hij dringend moest stoppen met drinken en dat hij hoopte "dat de andere kant van de zaal iets normaler was".

 

Rechtvaardige Rechter en lid van 'Het Echt Antwaarps Theater' Brik Van Dyck mocht daarna zijn ding doen. Mopjes maken over het feit dat hij uit Antwerpen kwam. Gewaagd! Nog nooit gezien! Waarmee ik maar wil zeggen dat deze stand-up van een bedroevend niveau was. Na de pauze hebben we hem dan ook gelukkig niet meer teruggezien.

 

Helaas werd het nog erger wanneer de sympathieke, maar totaal niet grappige Fritz van den Heuvel op het podium verscheen. De man tekent blijkbaar ook strips en hopelijk is hij daar beter in. Ik zou dan ook graag zijn beste mop van de avond hier even weergeven, maar helaas... die was er niet. Na de pauze mocht hij nog eens proberen om ons te overtuigen, maar ook nu mislukte hij met overtuiging.

fritzvandenheuvel

 

Bij het horen van de term 'komische duo's' denk ik automatisch aan Gaston en Leo. Ook Dufraing en De Wit zijn echter zo'n komisch duo. In theorie. En ik praktijk eigenlijk ook. Hun moppen zijn niet slecht en hun liedjes mogen er ook best zijn. Bovendien heeft De Wit een ongelooflijke mimiek die menig vrouwspersoon in de zaal totaal wild deed worden. Helaas waren het radio-opnames en mist u daardoor, wanneer u gisteren niet aanwezig was, een groot deel van de "grappigheid" van de act. Maar als u de kans hebt om deze heren eens live aan het werk te zien, zou ik het er toch op durven wagen!

 

En dan moet ik u nog een komiek presenteren. De man die de belabberde Brik verving in het tweede deel... Lenny van Lenny en de Wespen. Ik zag de man al eens eerder een voorprogramma doen en ik was toen al onder de indruk. Hij kan een stukje zingen, heeft grappige teksten, kan het ook als dichter en... heeft een ietwas misterieuze look die het geheel compleet maakt. De man deed onlangs nog mee aan het liedjesprogramma "Zo is er maar een" en inderdaad, zo is er waarschijnlijk maar een... en hij mag er best zijn (op het vlak van comedy dan )

decoration

 

 

Kortom een leuke avond met enkele heel sterke acts (Raf Coppens, Dufraing en De Wit, Lenny) die de bedroevende acts mooi compenseerden.

 

Foto's van www.radio1.be en www.lennyndewespen.be

18:56 Gepost door KD in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.