13-11-07

Baas boven baas

 baas-boven-baasIk ben een stripfan. Al jaren. Daarom wilde ik ook graag het toneelstuk "Baas boven Baas" (Kiekeboe) eens zien. In het achterhoofd er rekening mee houdend dat het wel eens pijnlijk zou kunnen zijn geconfronteerd te worden met personages van wie je misschien een totaal ander beeld hebt. Maar het leven is nu eenmaal aan de durvers!

Hoge verwachtingen en kleine blazen                                                 Kaartjes van 21 euro, reservatiekosten en transportkosten van 3,24 euro per kaart (bedankt, Sherpa!), toiletbezoekjes van 25 centjes, vestiaire aan 1 euro en de instumentale versie van Studio 100-liedjes die door de zaal klonken -het was immers "een unieke samenwerking tussen Standaard Uitgeverij en Studio 100- zorgen dat je al meteen in een bepaalde sfeer bent. "Het toneelstuk kan maar beter goed zijn"... hoge verwachtingen... of men ze mag hebben of niet, ze waren er...

De familie Kiekeboe                                                                                   Kiekeboe zelf werd gespeeld door Ludo Hellinx, een acteur die als Felix Haentjes lange tijd een rode draad vormde in mijn jeugdig leven. Hij beantwoordde niet echt aan mijn beeld van Kiekeboe, maar speelde al bij al niet slecht. Idem voor zijn vrouw Charlotte (Lut Hannes), in wie ik "mijn Charlotte" ook maar een klein beetje herkende. In mijn ogen is het bitch-gehalte van Charlotte immers hoger ;) De natte droom van menig heteroseksueel man en lesbische vrouw (?) is ongetwijfel dochter Fanny (Veronique Leysen). Aangezien ik als man toch geen beeld van Fanny of Veronique kan geven, ga ik het niet eens proberen :) Over de rol van zoontje Konstantinopel (Lukas Crabbé) valt wel wat te vertellen. De jonge acteur was slecht, verdient uiteraard nieuwe kansen want is pas een jaar of 10, maar is zeker geen supertalent.

En de anderen?                                                                                           Eddy Vereycken speelde op overtuigende manier Kiekeboes baas Van de Kasseien. Helaas is de acteur nog steeds te zwaarlijvig om top te zijn als rokkenjager Firmin. Vrouwtje Chici (Magda Cnudde) was wel top als de jaloerse, boze, maar ook naïeve echtgenote van onze rokkenjager.

De onvermijdelijke buurman Van der Neffe werd gespeeld door Hans De Munter. De al even onvermijdelijke sexy secretaresse werd gespeeld door de -ook hier is objectiviteit ver te zoeken- verleidelijke Nathalie Wijnants. Zij deden het goed zonder meer want eigenlijk is hun rol vrij beperkt. Al was ik wel graag even Kiekeboe geweest toen deze met zijn neus tussen de boezem van Deborah, de sexy secretaresse, viel.

Lies Breuk, Bé De Laer, An Dijvie, ... fans van Kiekeboe kennen deze woordspelingen van Merho wel. In Baas boven Baas is het de beurt aan Lee Posuksi (Jan Van Looveren). Schitterend gespeeld, een paar leuke tics meegegeven, maar... uiteraard had de acteur het voordeel dat hij een gastpersonage vertolkte en daardoor Lee Posuksi zelf nog tamelijk kon 'bijkleuren'. Wat bij een personage als Kiekeboe b.v. niet in dank zou worden aangenomen.

En dan hebben we het nog even over de creatieve duizendpoot van dienst, typetjesmaker Walter Baele, die een viertal rollen op zich nam. En die me deed denken dat we hem toch al veel te lang hebben moeten missen op de Vlaamse televisie. Als we zijn rol als gemeentesecretaris in Samson en Gert even buiten beschouwing laten uiteraard.

Er was nog een personage, maar daarvoor moet u misschien toch zelf eens gaan kijken. Of eens diep graven in uw Kiekeboe-Kennis

Kortom                                                                                            Het stuk "maakte me niet warm of niet koud". Of, aangezien we in Vlaanderen graag punten hebben, het is een 5 of 5.5 op tien waard. En nu ik dit schrijf denk ik bij mezelf dat ik misschien wel een te grote Kiekeboe-fan ben om echt van zo'n toneelstuk te kunnen genieten. 

18:42 Gepost door KD in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

groot gelijk!:p

Gepost door: A. | 24-11-07

Lukas zat in mijn klas en hij is niet slecht !
Ocharme Lukas ! Kan je het zelf beter ?!

Gepost door: Margot | 27-11-09

lukas crabbé was kei goe

Gepost door: Sofie | 27-11-09

lukas crabbe zat in mijn klas een is een talent waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen hij is super goed niemand kan hem dit nadoen

Gepost door: Sofie | 27-11-09

lukas crabbé is kei goed ze zeggen trouwens dat hij de beste was van iedereen !

Gepost door: Tim | 27-11-09

Ik denk ni da GIj het veel beter Kun ze!
Lukas Is de Bestee!

Gepost door: Leen | 28-11-09

ja leen da is waar
lukas is gewoon kei goe
de beste
degene da commentaar hebben denk na .kunt gij het beter

Gepost door: sarina | 28-11-09

lukas is zeker niet slecht!! hij is de beste aucteur die ik ooit heb gezien!!

Gepost door: irene | 28-11-09

ah nog iets
ge denkt gewoon was ik maar zo
(ni tege die da lukas goe vinde)

Gepost door: sarina | 28-11-09

lukas is super ook al ken ik hem ni ma ik ben gaan kijke super

Gepost door: gaelle | 28-11-09

Gij Zijt Een Jaloers Mens
Da is U Probleem!

Gepost door: Leen | 28-11-09

onbeschoft stuk !
Zoiezo dat ge het zelf niet beter kunt !

Gepost door: Margot | 28-11-09

LUKAS CRABBE lukas crabbé de beste jonge toneelspeler van de wereld hij is de beste toneelspeler die ik ken hij is suuper goe in alles in school toneel vollybal in alles hij heeft ook een suuper goe karakter lief leuk mooi zelf en grappig en hij kan goe toneel spelen en ook goe vollyballen hij houd ook van naar de chiro gaan heeft toffe vrienden

Gepost door: mahe | 28-11-09

Lukas is echt kei goe! Wij zullen het wel wete!

Gepost door: Mart | 29-11-09

wie denkt ge wel da gezijt onbeschofte !!!!!
Lukas Crabé is een super goe acteur !!!!!
kijk eens naar je zelf !!!!!

Gepost door: chantal | 29-11-09

dat zijn er nu al 10 tegen 1 dus kdenk wel dat WIJ gelijk hebben ! OMG voor ge zoiets online zet denk eerst 2 keer na. Ge kunt zo mensen kwetsten hé !!! Hij was toen 9 en ik heb het musical gezien (heel 6e) en op lukas was zeker niks aantemerken !!! HEB RESPECT VOOR LUKAS !!! Ik zou trouwens u ook wel eens willen zien acteren !!beeld u is in dat ze dan zoiets schrijven en als het nu waar was ! MAAR HET IS HELEMAAAAL NIET WAAR !!! hebt ge nog iets er op aan temerken stuur dan een mail daar dat emailaders ! Of delete dat stuk ! Of bied opteminst uw verondschuldigingen aan ! Wie denk ge wel dat ge zijn ik weet al wie je denkt dat ge zijn de koning !!! DENK NA !!!

Gepost door: Margot | 29-11-09

Lukas Is Goed! Lukas is heel goe!
x

Gepost door: Margot | 11-12-09

De commentaren zijn gesloten.