15-12-07

On va staker

Ik ben altijd een verdediger geweest van het openbaar vervoer, maar wat er de voorbije weken allemaal gebeurd is, mag toch wel schandalig worden genoemd.

uitstap30december016

Vanochtend had ik de trein nodig tussen Antwerpen en Buggenhout. In deze periode ben ik niet iemand die graag het lot tart (het is immers veel te koud daarvoor), maar ik had geen andere keuze dan te rekenen op de trein.

Het is best raar, het gevoel dat je beleeft, wanneer je aankomt in "de spoorwegtempel" Antwerpen-Centraal en op de vele aankondigingsborden slechts twee treinen ziet staan. De reizigers richting Nederland en richting Mol-Neerpelt-Hasselt zullen 'blij' geweest zijn want het waren die treinen die aangekondigd stonden (en later ook effectief vertrokken). Gelukkig verscheen na een tiental minuten ook een boemeltje richting Mechelen-Leuven op het bord... en -het kon niet op- even later ook nog een trein richting Gent-Kortrijk.

In ieder geval: ik ben thuis geraakt. Mijn aansluitende trein in Mechelen was ook, als een van de enige, op post. Afgelopen woensdag had ik in Gent datzelfde geluk: door een spontane staking waren heel wat treinen vertraagd en afgeschaft, maar de mijne reed wel. Helaas, het is ver gekomen dat je moet rekenen op het nodige geluk om thuis te geraken...

Een ding wil ik u toch nog meegeven over de reis van vandaag: de verwelkoming van de conducteur (het correcte 'treinbegeleider' bekt toch niet goed) op de trein tussen Antwerpen en Mechelen: "Ondanks alle miserie, wens ik u toch een goeiemorgen

En is het nu afgelopen? Nope, de komende zaterdagen én op 24 en 31 december staan er nog 'feestelijkheden' op het programma. De nieuwe dienstregelingen blijven verder sukkelen. Het spoorboekje bevat steeds minder en minder informatie. Enzovoort. Zie zowat alle Belgische fora en kranten. Jammer.

Maar...Ondanks alle miserie wens ik u toch een prettig weekend!

 

 

19:39 Gepost door KD in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.